Den Lyckliga Människan 2.0

Den Lyckliga Människan 2.0


Den Lyckliga Människan 2.0


Riktiga kvinnor måste ha riktiga män – Det är spelets och lyckans regler. Vi måste slåss mot att bli en grå, könlös massa, stå emot feminazister och metromän. Lev upp till samhällets krav eller riskera ensamhet och hela mänsklighetens sönderfall.


Vi kommer rädda er.


En komisk, samhällsaktuell teater- och dansföreställning om att få vara och älska den du vill. Föreställningen hade urpremiär på Teater Tre i december 2012 och baseras på intervjuer med män och kvinnor. På publikens begäran sattes den upp igen 2013.


På jorden finns regler. På jorden vet alla hur man ska bete sig. På jorden är alla lyckliga. Eller?


Vi ska lära er hur ni ska bete er på jorden. Oroa er inte. Våra eminenta instruktörer och försökspersoner kommer varsamt guida er till jordelivet där ingen man är passiv och alla kvinnor är erfarna oskulder.

Det handlar om kraven. Ni vet, kraven på män som ingen – inte ens männen – diskuterar, och kraven på kvinnor som alla jämt debatterar. I en komisk dans- och musikteaterföreställning vrider vi på världen och utmanar den i kampen om oss själva.


Den Lyckliga Människan är ett dramatiskt experiment om hur vårt samhälle fungerar. Vad är en man som rakar benen och som vill gråta annat än vid OS-guld? Vad är en kvinna som inte orkar lyssna och förstå utan alltid avbryter? Behöver en kvinna vara man för att kunna vara sig själv och kan en man vara kvinnlig utan att vara omanlig?


Det här handlar inte om män och kvinnor. Det handlar om människor. Människor som försöker fylla eller besegra de normer som samhället bestämt. Det här handlar om oss.


Recension i kulturbloggen.com: HÄRSpelades på Teater Tre 2012 och på Teater Alma 2013

Av: Cecilia Säverman

Medverkande: Cecilia Säverman, Hjalmar Nordén och Ola Wallinder

Regiöga: Judith Hollander

Koreografi: Cecilia Säverman

Ljudmix: Hjalmar Nordén och Carl Dahlgren

Röster: Amy Alsegård, Mikael Ersson, Henrik Wenne

Ljus: Henrik Wenne 2013, Martin Hamberg 2012

Föreställningstekniker: Göran Hellkvist

Produktion: Cecilia Säverman och Teater Kaleido

I samarbete med ABF Stockholm.