VULGÄRIS

VULGÄRIS

eller Problemet med kvinnor 

Gycklargruppen Hyckel

presenterar:


VULGÄRIS

(eller Problemet med kvinnor)

på Kulturhuset Stadsteatern Fri Scen.

Press- & högupplösta föreställningsbilder finns längst ner på sidan


De prisbelönta Hycklerskorna har blivit både hyllade och anmälda på scener runt om i Sverige. Nu intar gycklarna huvudstadens finrum med färgsprakande humor, breastling, förlossningscirkus, svängande tuttar och Public Cervix. Kom och upplev denna prisade smällkaramell innan kungen (eller kulturministern) hugger av deras huvuden!


BILJETTER

slutsålt och färdigspelat på Kulturhuset stadsteatern fri scen!

Håll utkik här för kommande spelperioder!


VULGÄRIS är en samtidsrevy där gyckel, livemusik, urkraft och förvirrade bröst reder ut historiens stora fråga: Vad är problemet med kvinnor?

“Jag ska göra din möda stor när du blir havande. Med smärta ska du föda dina barn. Till din man ska din åtrå vara, och han ska råda över dig.” 1 Moseboken 3:16


Dödar mens verkligen bin? Upptäckte Columbus klittan? Vad skulle det kosta att rädda alla kvinnor som dör av osäkra aborter, räknat i Wallstreetbonusar?

Förfäras, förälskas och förundras när Hycklerskorna skärskådar samtiden och sätter historien under lupp med sitt hyllade gyckleri. Bland tyll, korsetter och långa bröst gör Hyckel gyckel till den självklara konstformen för att nå in under huden på publiken idag. Deras sensationella humorshow har stark what-did-I-just-see-faktor och är unik i sitt slag. När Eva äter av äpplet vänds allt upp och ner. VULGÄRIS (eller problemet med kvinnor) vänder det rätt igen.


Välkommen till en musikalisk, samtida revy med rants, vagina-akrobatik och moderlighet. De tre Hycklerskorna klär av förlossningsvården, historiens genier och sig själva för att ta reda på livets stora fråga: Vad är problemet med kvinnor?
"Vulgäris provocerar med sitt köttsliga innehåll...Förbered dig på en helkväll av galna upptåg och smärtsamma sanningar"

"Öppna sinnena på vid gavel och låt Hyckels hysteri överskölja dig."


Kulturbloggen

Läs intervju i Mitti här:


Mitti

"Hysteriskt kul!"

"Hyckel bryter ner fjärde väggen, stampar på gruset och använder fördomar som konfetti. Skratt blir till allvar och allvar blir till skratt. Fantastisk satir."

"Vilken jävla dundershow" GENIER"


PublikrösterVULGÄRIS SKAPAS AV:


Regi/ koreografi/ manus: Gycklargruppen Hyckel

Medverkande: Hanna Bylund, Cecilia Säverman och Amy Alsegård

Mask: Yenny Marklund

Musik: Jakob Lindhagen

Livemusik i föreställningen av: Cecilia Säverman

Regiöga: Marina Nyström

Affisch- och PR-bilder: Sophia Myrback, Myrbacka Foto

Föreställningsbilder: Tanne Willow

Produktionsassistent: Edwin Safari

Kostym- & rekvisistaassistent: Marie Hedén

Övrig musik i föreställningen: Shadow av Onimxru och Smith Mane

Trailer: Cecilia Säverman

Trailermusik: Bensound.com

Ljus och ljudbild: Fri Scen i samarbete med Gycklargruppen Hyckel


Spelas på: Kulturhuset Stadsteatern Fri Scen mars 2023OM HYCKEL:


Gycklargruppen Hyckel grundades 2014 och har sen dess uppträtt på allt från Nalen, Strindbergs Intima Teater och Stockholm Fringe Festival där de nominerades till både Audience Award och Nordic Fringe Network Award.

Efter ett riot-performance om samtycke under Visby Medeltidsvecka, där de också bildades, vann de Wisby Awards. 2022 startade de även humorpodden Public Cervix med Hyckel. På scen blandar Hyckel visor och sketcher med fysiska experiment och är kända för sin speciella publikkontakt. 


VAD ÄR GYCKLERI?


Hyckel har tagit fasta på gycklarens roll som samhällets främsta kritiker och vävt samman satiren med gycklarens fysiska gestaltningstradition och publikkontakt. Med dans, akrobatik, och fysiska gestaltningar krossar Hyckel normer och förväntningar och ger dig humor som vibrerar i hela kroppen.


Hyckels gyckel är samtidskonst av fett hög kvalité. Det är botemedlet för att ta sig upp ur TV-soffan. Skills, personlighet och komedi som får dig att både skratta, gråta och längta. Detta vill du inte missa!
HYCKELS GYCKEL:

Förfäras, förälskas och förundras när de tre Hycklerskorna skärskådar samtiden och sätter historien under lupp med sitt hyllade gyckleri. Med sin fysiska gestaltning, vassa humor och ukulelebaserade musik gör Hyckel gyckel till den självklara konstformen för att nå in under huden på publiken idag. Deras shower har stark what-did-I-just-see-faktor och är unika i sitt slag. Det är brännhet samtidskonst av högsta kvalité. Det är botemedlet för att ta sig upp ur TV-soffan. Skills, personlighet och komedi som får dig att både skratta, gråta och längta.


Samtliga Hycklerskor är utbildade på Stockholms Konstnärliga Högskola och har utvecklat detta humorkoncept för fylla ett tomrum som saknats i svensk scenkonst.Föreställningen produceras med stöd av Kulturrådet, Svante Bergströms Teaterstiftelse och ABF Stockholm


Tack vare: Inifinity Studios, Teaterambulansen, Unibros Production


Kontakt: info@hyckel.se

Humor med gycklare på Medeltidsveckan. Foto: Stephan Andersson