Podden Public Cervix

PODDEN PUBLIC CERVIX ÄR ÄNTLIGEN HÄR!

Stötta gärna vår Kickstarter som är igång under maj för att vi ska kunna göra fler avsnitt!

📣➡️ 

Följ Hyckel på Instagram eller Facebook för nya uppdateringar! För kontakt maila info@hyckel.se

Vad är Public Cervix?


Public Cervix är en humorpodcast med Amy, Cecilia, Hanna och Yenny från gycklargruppen Hyckel. Hyckel har gjort både scenföreställningar, performance och gatushower på alltifrån medeltidsfestivaler till Nalen och Stockholm Fringe Festival sen 2015, men även synts i Filip och Fredriks Breaking News efter att en pingstvän gjort århundradets långsammaste scenstormning under en performance. Många har genom åren önskat att vi ska börja podda - och nu händer det! Detta vill ni inte missa!


Okej, men vad ska den handla om?

I vår humorpodd kommer vi i varje avsnitt vrida på ämnen som vi fascineras, skärras eller skämskuddar över. Vad är till exempel Bäst på Internet just nu, och vad skulle historiska gubbar som Freud tycka om det? Hur får man ett Högre Äktenskap enligt förra sekelskiftets experter, och vad kan man använda långa bröst till?


Vadå, gycklargrupp som podd?? VA?

Vi är lika förvånade. Men såhär: Gycklare är alltså humorartister. Gyckleri i poddformat innebär att vi kommer jonglera med ord, orsaka starka BUUURNS (antagligen framförallt mot oss själva), kasta knivar i glashus och göra akrobatiska tankevurpor. Typ. 


Jag fattar inte, vad ska ni prata om?

Bra fråga! Långdraget och invecklat skulle man kunna säga att:

Med humor som vapen skärskådar vi dåtiden och samtiden med sylvass satir, absurdistiska experiment, neo-dadaistiska floskler, feministisk aggroexpressionism  och fantastiska visor. Fast vi kommer kanske inte sjunga i podden om ni inte väldigt gärna vill det. Till exempel kommer vi gräva i historiska böcker om förra sekelskiftets bästa sex för ett välsignat äktenskap, om hur svampar pratar i skogen, om SciFi kvinnor som fastnar med bröst i dörrar och jämföra våra respektive barn med kvart i tre-ragg. (Är du upprörd redan nu så går det bra att skriva ett argt meddelande i samband med din donation, så kanske vi läser upp det i podden)

I korthet: 

Sånt vi tycker är kul med lite parallella historiska eller kroppsliga kopplingar.


Ibland behöver vi knappt skriva skämten själva eftersom internet, böcker och media gör det åt oss.  Vi gräver, ni skrattar.


Jaha, men har ni typ vunnit pris eller nåt då?

Kul att du frågar! Ja, vi är naturligtvis prisbelönade. För vår riotperformance om samtycke 2015 vann vi Wisby Awards, och vi blev tvåfaldigt nominerade på Stockholm Fringe Festival 2019 för vår show Unholy Hyckel som bl.a. handlade om propaganda för långa bröst, den nya sporten Breastling, varför Victory-tecknet egentligen är skapat av gravida kvinnor, spindelromantik och fakir vs hysteri. Vi har även vunnit Medeltidsveckan (källhänvisning: Hyckel).


Vilka är Gycklargruppen Hyckel? 

Har vi sagt att vi är prisbelönade? Vi bildades en blöt kväll/natt/tidig morgon under Medeltidsveckan på Gotland som en reaktion på att det bara var manliga scenartister i alla gycklargrupper.  (Ja, alltså, det är en pytteliten bransch, men ändå. BARA!) 

Vi består i dagsläget av fyra Hycklare, som alla på det ena eller andra sättet pluggat på Stockholms Konstnärliga Högskola, a.k.a. Teaterhögskolan i Stockholm. Högskolepoängen haglar och vi ser särskilt fram emot hur Hanna kommer utnyttja sin kandidatexamen i mimskådespeleri för att lyfta poddandet till nya nivåer. 

Hyckel har tagit fasta på gycklarens historiska roll som samhällssatiriker (snarare än det mycket mer obekväma yrket jonglör, som fler kanske tänker på när de hör ordet "gycklare"), och det visar sig passa oss perfekt. Vi gör scenkonst och musik (finns på spotify) med feministiskt och historiskt (nåja) fokus. Vår musik är toppen och vi har kallats allt från "Medeltidens Spice Girls" till "De där hemska ekivoka kvinnorna på marknaden" (Eller okej, han hade inte skrivit "hemska", men det var en man som anmälde oss under en festival för att vi sjöng vår låt "Min livmodertapp och jag".) (Förutom den briljanta titeln så har vi låtar som Dum i huvudet, (Du är så söt) Livskris, Cyster Sisters, En låt om potatis, Faktafeber, och Fuck you lilla vardag.)

Följ Hyckel på Instagram eller Facebook för nya uppdateringar! För kontakt maila info@hyckel.se