Podden Public Cervix

PODDEN PUBLIC CERVIX ÄR ÄNTLIGEN HÄR!

Följ Hyckel på Instagram eller Facebook för nya uppdateringar! För kontakt maila info@hyckel.se

Vad är Public Cervix?


Humorkvartetten Hyckel har blivit både hyllade och anmälda på scener runt om i Sverge så tar vi nu steget in i poddvärlden. Nu blir det podd av briljansen.


Okej, men vad ska den handla om?

Genom prator, rants, tips och quiz blandar denna humorpodd samhällssatir med kroppskärlek och aha-upplevelser - öronglädje när den är som bäst. Säsong två kommer våren 2023!


Med humor som mikrofon skärskådar Hyckel dåtiden och samtiden med sylvass satir, briljanta resonemang, orimliga tankevurpor, tveksamma intressen och fantastiska slutsatser. Vi har tagit fasta på gycklarens historiska roll som samhällskritiker, och dissekerar livet, kroppen, naturen, förlossningar, politiken, ekonomi, bröst, mossornas sexliv, de bästa förolämpningarna och mycket mer!


Public Cervix med Hyckel produceras av Kristoffer Warnberg på Kwarnberg ProductionVadå, gycklargrupp som podd?? VA?

Vi är lika förvånade. Men såhär: Gycklare är alltså humorartister. Gyckleri i poddformat innebär att vi kommer jonglera med ord, orsaka starka BUUURNS (antagligen framförallt mot oss själva), kasta knivar i glashus och göra akrobatiska tankevurpor. Typ. 


Jag fattar inte, vad ska ni prata om?

Bra fråga! Långdraget och invecklat skulle man kunna säga att:

Med humor som vapen skärskådar vi dåtiden och samtiden med sylvass satir, absurdistiska experiment, neo-dadaistiska floskler, feministisk aggroexpressionism  och fantastiska visor. Fast vi kommer kanske inte sjunga i podden om ni inte väldigt gärna vill det. Till exempel kommer vi gräva i historiska böcker om förra sekelskiftets bästa sex för ett välsignat äktenskap, om hur svampar pratar i skogen, om SciFi kvinnor som fastnar med bröst i dörrar och jämföra våra respektive barn med kvart i tre-ragg. (Är du upprörd redan nu så går det bra att skriva ett argt meddelande i samband med din donation, så kanske vi läser upp det i podden)

I korthet: 

Sånt vi tycker är kul med lite parallella historiska eller kroppsliga kopplingar.


Ibland behöver vi knappt skriva skämten själva eftersom internet, böcker och media gör det åt oss.  Vi gräver, ni skrattar.


Jaha, men har ni typ vunnit pris eller nåt då?

Kul att du frågar! Ja, vi är naturligtvis prisbelönade. För vår riotperformance om samtycke 2015 vann vi Wisby Awards, och vi blev tvåfaldigt nominerade på Stockholm Fringe Festival 2019 för vår show Unholy Hyckel som bl.a. handlade om propaganda för långa bröst, den nya sporten Breastling, varför Victory-tecknet egentligen är skapat av gravida kvinnor, spindelromantik och fakir vs hysteri. Vi har även vunnit Medeltidsveckan (källhänvisning: Hyckel).


Vilka är Gycklargruppen Hyckel? 

Har vi sagt att vi är prisbelönade? Vi bildades en blöt kväll/natt/tidig morgon under Medeltidsveckan på Gotland som en reaktion på att det bara var manliga scenartister i alla gycklargrupper.  (Ja, alltså, det är en pytteliten bransch, men ändå. BARA!) 

Vi består i dagsläget av fyra Hycklare, som alla på det ena eller andra sättet pluggat på Stockholms Konstnärliga Högskola, a.k.a. Teaterhögskolan i Stockholm. Högskolepoängen haglar och vi ser särskilt fram emot hur Hanna kommer utnyttja sin kandidatexamen i mimskådespeleri för att lyfta poddandet till nya nivåer. 

Hyckel har tagit fasta på gycklarens historiska roll som samhällssatiriker (snarare än det mycket mer obekväma yrket jonglör, som fler kanske tänker på när de hör ordet "gycklare"), och det visar sig passa oss perfekt. Vi gör scenkonst och musik (finns på spotify) med feministiskt och historiskt (nåja) fokus. Vår musik är toppen och vi har kallats allt från "Medeltidens Spice Girls" till "De där hemska ekivoka kvinnorna på marknaden" (Eller okej, han hade inte skrivit "hemska", men det var en man som anmälde oss under en festival för att vi sjöng vår låt "Min livmodertapp och jag".) (Förutom den briljanta titeln så har vi låtar som Dum i huvudet, (Du är så söt) Livskris, Cyster Sisters, En låt om potatis, Faktafeber, och Fuck you lilla vardag.)

Följ Hyckel på Instagram eller Facebook för nya uppdateringar! För kontakt maila info@hyckel.se