Om Teater Kaleido

Om Teater Kaleido

Teater Kaleido bildades hösten 2011 med ambitionen att skapa gränsöverskridande teater för alla åldrar, på nya vis. Vi har vårt huvudsakliga arbetsområde i Stockholm med omnejd, men turnérar även. Vårt första uppdrag var att spela barnteater och leda dramatiserade äventyrsguidningar på Fjäderholmarna sommaren 2012. Efter en skrällsuccé fick vi komma tillbaka året därpå med nyskrivet material som byggde på samma karaktärer. Vårt koncept med hjältinnan Kim, guidning och föreställning innebar en 6-dubbling av genomsnittligt publikantal jämfört med åren innan, och många kom tillbaka för att se föreställningen igen. Hittills har allt vi spelat varit egenskrivet, och barnteatern anpassas alltid efter platsen vi spelar på.

Vi har även spelat vuxenteatern "Den Lyckliga Människan" skriven av Cecilia Säverman, för utsålda salonger i Stockholm. Den går även att beställa till gymnasieskolor.

 

Teater Kaleidos bas består av Cecilia Säverman och Amy Alsegård som bland annat är utbildade på Stockholms Dramatiska Högskola (fd Teaterhögskolan i Stockholm) samt på Skara Skolscen. Tidigare medproducenter och skådespelare är även: Mikael Ersson, Erik Carlsson, Ola Wallinder och Elin Rusk.

Sommaren 2014 består ensemblen av Amy Alsegård, Cecilia Säverman, Erik Carlsson och Joel Olby Dannerup. Judith Hollander är vårt konstnärliga yttre öga.

Vi tycker att det är roligt att svänga på normer kring hjältar och skurkar, skatter och äventyr, och det finaste vi vet är när barn kommer fram och sjunger våra sånger för oss ett år efter att de sett en föreställning. Det är viktigt för oss att skapa teater som alla kan få ha roligt åt och slukas upp av. Vi har ofta akrobatik, fäktning sång och dans med i våra föreställningar och det är ofta interaktivt.

 

Vid frågor eller om ni vill ge feedback får ni gärna maila oss på info@teaterkaleido.se

 

För referenser från tidigare spelplatser:

Catta Neuding, producent på Fjäderholmsteatern:

070 770 23 08

Teresia Pettersson, producent Årsta Kulturfestival:

070 732 09 77

 

Vi finns även på www.facebook.com/TeaterKaleido

 

Vi hörs och ses!

 

Teater Kaleido

genom

Cecilia & Amy

 

Copyright Teater Kaleido 2016

Copyright Gycklargruppen Hyckel 2016